zondag 3 december 2017

Kerst in Korte Akkeren

In Korte Akkeren wordt dit jaar op een bijzondere manier aandacht besteed aan advent en Kerst. Gemeenteleden van de Westerkerk en verschillende bewoners en partijen in de wijk slaan de handen ineen en vieren samen het feest van het licht. Niet voor elkaar, maar mét elkaar!


Op verschillende adventzondagen zal er in de ochtenddienst van de Westerkerk iemand uit de wijk iets vertellen over ‘licht en donker’ in de wijk Korte Akkeren. Vanuit de Westerkerk is een adventskrans geschonken aan Ontmoetingscentrum De Walvis en wordt er iedere zondag een lichtje ontstoken aan de Paaskaars en naar De Walvis gebracht. Op diverse plekken in de wijk komen kerststerren te liggen. Hierop mag iedereen die wil een kerstwens schrijven, die in de kerstboom in De Walvis wordt opgehangen als ’lichtpunten’ voor de wijk.

Op de adventzondagen 3, 10 en 17 december wordt een buurtlunch gehouden in De Walvis (aanvang 12.30 uur), waarin gemeenteleden van de Westerkerk en wijk- en buurtbewoners elkaar laagdrempelig ontmoeten en samen eten. De maaltijd is gratis.

Op diezelfde adventzondagen 3, 10 en 17 december worden aansluitend aan de lunch, kerstknutselmiddagen gehouden (aanvang 14.00 uur). Wie mee wil lopen in de lampionnenoptocht van 24 december, kan op één van deze zondagen een lampion maken. Daarnaast zijn er ook andere kerstknutselworkshops. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Samen met de stichting ‘Gouwe Dialoog Korte Akkeren’ wordt er op 14 december in Ontmoetingscentrum De Walvis een dialoogavond gehouden over Kerst. De aanvang is 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en u kunt ook hier gratis aanschuiven.

Op zondag 24 december is er vanaf 9.45 uur een kerstviering in de Westerkerk. Iedereen van harte welkom om samen de komst van het licht mee te vieren! Vanaf 13.00 uur kunt u in De Walvis uw kerstkapsel laten stylen. Om 16.00 uur voeren de kinderen van de Westerkerk een kindermusical op: ‘op zoek naar het licht’. De musical is in de Westerkerk en de toegang is gratis.  Om 17.00 uur start er een lampionnenoptocht door de wijk. Vanaf 18.00 uur bent u van harte uitgenodigd voor het kerstbuffet in De Walvis. Deelnemers aan het buffet worden uitgenodigd om zelf iets lekkers mee te nemen en te delen. Opgeven kan tot  2 dagen van te voren via westerkoks@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten